Menorca

Goedkope vliegtickets en strandvakanties Menorca

De naam Menorca betekent letterlijk “Kleiner eiland”. Menorca ligt in het oosten van Spanje is rustiger ten opzichte van de andere eilanden in Balearen. Doordat het heel rustiger is, wordt dit eiland het meest geprefereerd door gezinnen met jonge kinderen en door de rustzoekers.
In Menorca zijn er veel bezienswaardigheden te vinden. De Monte Toro is de hoogste berg van Menorca en heeft een wonderschone uitzicht wat een rustgevende werking heeft. In de grootste stad Mahón zijn er talrijke historische gebouwen te vinden zoals het stadhuis en de Santa Maria kerk. Het prachtige natuurpark “Parque Natural de s’Albufera d’Es Grau” met schitterende watervogels en het geweldige waterpark “Los Delfines Aquapark” moet je zeker gezien hebben!
De mooiste zandstranden van Menorca zijn onder andere Cala Turqueta, Cala Macarella, Cala Mitjana, Cala Trebaluger en Cala Tortuga. Het grootste voordeel van deze stranden is dat ze nooit te druk zijn en hierdoor is het ook de ideale plek voor de rustzoekers!
Menorca kent een mediterraan klimaat. In de winter is het vrij zacht met ongeveer 8 graden Celsius en de zomers zijn heel warm. De temperaturen kunnen makkelijk oplopen tot 28 graden gedurende de zomermaanden.