Formentera

Goedkope vliegtickets en strandvakanties Formentera

Met zijn witte stranden en kristalheldere zee is Formentera een paradijs voor strandliefhebbers. Het is het kleinst bewoonde eilandje nabij Ibiza met een oude vissersdorp Es Calo waar je kunt genieten van heerlijke visgerechten.
Het meest bekende en mooiste strand van Formentera is Playa de Ses Illetes. De langste strand is dan weer het strand van Migjorn. De meest bijzondere plekjes van dit eiland zijn Far de Mola wat het hoogste punt van Formentera is. Hier heb je een spectaculair uitzicht waar je van gaat wegdromen. Een ander bijzonder plekje is de Cap de Barbaria wat uitzicht biedt op de Es Vedra rots.
De hoofdstad San Francisco Javier heeft ook heel wat te bieden voor de bezoekers. De trekpleister is zonder twijfel de witte, 18e eeuwse kerk. Deze stad heeft talloze terrasjes en boetiekjes, waar je heerlijk kunt genieten van een drankje en naar hartenlust kunt shoppen. De hippiemarkt dat elke ochtend plaatsvindt is zeker het bezoeken waard!
Formentera heeft een mediterrane klimaat met milde winters en warme zomers. In de zomer loopt het kwik gemakkelijk tegen de 30 graden op.