Gran Canaria

Goedkope vliegtickets en strandvakanties Gran Canaria

Gran Canaria is de op één na grootste eiland van de Canarische eilanden. Het heeft prachtige zandstranden, een hemelsblauwe zee en een bruisende achterstad wat het bezoeken zeker waard is. 

Met zijn kustlijn van 236 kilometer lang waarvan bijna 60 kilometer strand heb je hier voor ieder wat wils. Je hebt keuze genoeg wat stranden betreft. Ga je voor meer rustige stranden waar je met je familie kan relaxen heb je San Agustin, het strand van Amadores of het strand van Puerto de Mogán. Wil je de meer populaire stranden bezoeken ga je voor Maspalomas of Puerto Rico. 

Gran Canaria staat alom bekend om zijn betoverende fauna en flora dat door Unesco is uitgeroepen tot biosfeerreservaat. Het eiland is rijk aan unieke planten en bloemen die zich hier door de jaren heen ontwikkeld hebben. Onder de zeespiegel heb je ook een schat aan leven waar schildpadden, grienden en dolfijnen huizen. 

Het klimaat van Gran Canaria is één van de beste in Europa met een watertemperatuur tussen 18 graden in de winter en 22 graden voor de rest van het jaar. Dit geeft de gelegenheid om het ganse jaar door te genieten en watersporten te beoefenen zoals; duiken,(kite) surfen, zeilen en vissen.