Dubai

Algemene informatie

Dubai ligt in de Verenigde Arabische Emiraten en is ook de hoofdstad van het gelijknamige emiraat.
De Verenigde Arabische Emiraten telt zeven emiraten, waarvan Dubai na Abu Dhabi de grootste emiraat is. Het is een kuststad en ligt ook in het Grote Arabische Woestijn.
Dubai heeft twee luchthavens nl. Dubai International Airport en Al Maktoum International Airport.  De munteenheid is de Dirham en je kunt je geld gemakkelijk omwisselen in één van de vele wisselkantoren of banken.
Je kunt ook op de meeste plaatsen betalen en geld afhalen met je gewone bankkaart en een creditcard wordt vrijwel overal geaccepteerd.
Je kunt heel voordelig gebruik maken van het openbaar vervoer in Dubai.
De metro, de tram, busvervoer en de taxi’s welke je herkent aan de beige/gele kleur.

Verblijf

Dubai staat gelijk aan luxe! Als je bedenkt dat het enige 7 sterren hotel, de Burj el Arab, zich in Dubai bevindt kan het ook niet anders. Er zijn talloze luxe hotels en over het algemeen zijn deze heel groot en beschikken over een privézwembad. Als je denkt dat je ver in je portefeuille moet tasten om in Dubai te verblijven, hebben wij goed nieuws voor je want niets is minder waar. Er zijn genoeg hotels waar je voordeliger kunt verblijven, ontbijt inbegrepen. Als je nog goedkoper wilt gaan heb je de keuze tussen hotels of hostels met enkel logies, of je kunt een appartement huren.

Bezienswaardigheden

Het hoogste gebouw ter wereld, de Burj Khalifa, bevindt zich in Dubai, alsook het grootste winkelcentrum ter wereld, de Dubai Mall én ook nog de grootste indoor skibaan, Ski Dubai. De kuntstmatige eiland in de vorm van een palmboom, de Palm Jumeirah, is het bezoeken meer dan waard.
Dubai is een unieke en prachtige stad met enorm veel mogelijkheden. De belangrijkste bezienswaardigheden zijn o.a :
- Dubai Creek
- Dubai Miracle Garden
- The Lost Chambers
- Dubai Fountain
- Dubai Aquarium
- Jumeirah Mosque
- Al Bastakiya
- Dubai Museum
- Dubai Marina, the Walk en the Beach
- Souk Madinat Jumeirah
Het is natuurlijk ook fijn om te weten dat je taksvrij kunt winkelen in Dubai.
Je zult je geen moment vervelen tijdens je citytrip in Dubai! Je kunt gaan skydiven, een jeepsafari naar de woestijn, indoor gaan skiën, zwemmen, duiken en ga zo maar door.

Eten, drinken & uitgaan

Je vindt in Dubai verschillende toprestaurants waar je heerlijk kunt eten. Dubai is heel gevarieerd op dit gebied en biedt een waaier aan wereldkeukens aan. Je hebt ook eenvoudige eetkraampjes of eetcafés waar je lekker kunt eten. Voor een lekkere kop Arabische koffie kan je in één van de vele coffeeshops terecht.
Alles draait om luxe en schoonheid in deze stad en zo ook het uitgaansleven. Het uitgaansleven in Dubai behoort tot de beste ter wereld. Het is dan ook heel normaal dat de beste dj’s ter wereld hier te vinden zijn. Festivals, clubs, bars, rooftop bars zijn hier in grote aantallen te vinden.

Klimaat

Dubai heeft een woestijnklimaat met warme, droge winters en hete en drogere zomers. In de zomermaanden is de temperatuur vrijwel altijd boven de 30 graden en de nachten koeler hier niet echt af. Het is aangenamer om Dubai tijdens de aangenaam warme wintermaanden te bezoeken dan in de hete zomer. In de zomer is het afgeraden om door de dag buiten te vertoeven, tenzij je afkoeling zoekt in de zee of zwembad.