New York

Algemene informatie

New York ligt in het noordoosten van de Verenigde Staten en wordt ook wel ‘The Big Apple’ genoemd. Het is een metropool en een wereldstad met veel mogelijkheden! Het Vrijheidsbeeld en de populaire ‘Yellow Cabs” zijn ongetwijfeld hét symbool van New York, die iedereen wel eens gezien heeft. Ook al ben je nog nooit in New York geweest, de stad zal je heel vertrouwd overkomen door de vele films die zich in New York afspelen. New York heeft drie luchthavens nl. John F. Kennedy, Newark Liberty International Airport en La Guardia Airport. De Dollar is de munteenheid van New York, en de creditcard wordt vrijwel overal geaccepteerd. 

Verblijf

Een verblijf in New York is duur en zelfs de duurste in heel de Verenigde Staten. De populairste accommodaties zijn de wolkenkrabber hotels, maar je hebt ook B&B’s, boutique hotels en een paar jeugdherbergen. Indien je toch goedkoper wilt verblijven kan je buiten de stad, in New Jersey meer budgettaire verblijfsplaatsen vinden.

Bezienswaardigheden

Bij een citytrip naar New York moet je het stadsdeel Manhattan en de vier andere boroughs: Queens, Brooklyn, The Bronx en Staten Island zeker bezoeken. Deze hebben elk heel veel te bieden wat bezienswaardigheden betreft. Je kunt naar hartenlust winkelen in New York, de Macy’s, Bloomingdales, SoHo, de populaire Fifth Avenue en nog vele andere geven je de mogelijkheid om je uit te leven. Een korte citytrip is bijlange niet genoeg om alles gezien te hebben in New York. Maar om je toch wat tijd te besparen sommen wij hier de must see ’s even voor je op: 
- Times Square
- Broadway
- Empire State Building
- Grand Central Station
- Central Park
- Chinatown
- Little Italy
- Brooklyn Bridge
- Harlem
- Madison Square Garden
- ….
En zo kunnen we nog een hele eind doorgaan. De kunst- en cultuurliefhebbers vinden hier de beste musea ter wereld zoal het Metropolitan Museum of Art, het Guggenheim Museum, het American Museum of Natural History en het MoMa. 

Eten, drinken & uitgaan

Als dé wereldstad biedt New York je natuurlijk ook het allerbeste en meest gevarieerde keukens ter wereld! Je kunt het zo gek niet bedenken of je vindt het wel in New York. Met de Griekse, Poolse, Arabische, Turkse, Italiaanse, Koreaanse, Chinese, Indische, en nog tal van andere wereldkeukens is New York een paradijs voor genieters. Niet te vergeten zijn de plaatselijke lekkernijen zoals de bagel, pretzels, de hotdog, kebabs, fried chicken, falafel en nog vele andere fastfood.
Voor het uitgaansleven ben je nergens meer op je plaats dan in New York. Het wordt dan ook niet voor niets de ‘city that never sleeps’ genoemd. Talloze bars, nachtclubs, loungebars, theaters, bioscopen, jazzclubs, opera en comedy clubs. Wat je ook wilt, van een rustige avond tot feesten tot in de vroege uurtjes, je hebt hier keuze genoeg. 

Klimaat

New York heeft een heel veranderlijke, gemengde zee- en landklimaat. De temperaturen kunnen per dag enorm schommelen. Dit komt door de ligging aan de Atlantische Oceaan. De zomermaanden zijn heel warm met temperaturen rond 30 graden. In de winter is het er koud en het vriest er ook regelmatig met sneeuw als gevolg.