Side

Goedkope vliegtickets en strandvakanties Side

Side (=granaatappel) heeft zijn naam te danken aan de overvloedige granaatappels die er groeien. Granaatappel staat symbool voor vruchtbaarheid en overvloed. 

Side  was oorspronkelijk een oude haven, en is nu uitgebloeid tot één van de populairste badplaatsen van Antalya. Het ligt ongeveer 70 kilometer van de internationale luchthaven van Antalya, aan de Turkse zuidkust. Daar Side ongeveer in het midden van Antalya en Alanya ligt, is het ook perfect bereikbaar via de luchthaven Gazi Pasa in Alanya.

Side kunnen we opsplitsen in drie delen: de antieke stad, het moderne centrum en de lange zandstranden. Het centrum bestaat uit kleine gezellige straatjes met winkeltjes, waar het aangenaam vertoeven is. Van zodra je Side bereikt, zie je langs de weg al zuilen en oude overblijfsels.  De tempel van Apollo, het antiek theater, het Archeologisch museum, restanten van een aquaduct, geven je het gevoel dat je terug in de tijd reist. 

Side heeft kilometerslange fijne zandstranden dat langzaam uitloopt in de zee.  Dit maakt het dan ook aangenaam om er tijd door te brengen met je kinderen. Luxe 5* resorts of meer budgettaire hotels, ook hier heb je keuze genoeg aan accommodaties. 

Side heeft milde winters en warme zomers met temperaturen die gemakkelijk kunnen oplopen tot boven 30 graden.                      

Prijsinformatie

De aangegeven promotieprijzen zijn de goedkoopste tarieven per persoon voor een enkel vliegticket inclusief luchthaven taksen en boekingskosten (€5/pp), exclusief supportkosten, bijstand- en annuleringsverzekering, bagagekosten en alle andere persoonlijke extra´s. Bij hotels wordt de goedkoopste tarief per persoon/per nacht in tweepersoonskamer, inclusief alle kosten aangegeven. De prijzen zijn onder voorbehoud van beschikbaarheid en gebaseerd op vertrekken vanuit Brussel (BRU), Brussel-South (CRL) en mogelijk ook uit andere omringende luchthavens. Deze promotielijst wordt 2 keer per jaar geüpdatet. De boekingsperiode voor de vermelde tarieven is tussen 01.11.2018 en 31.10.2019 en afreis periode van 01.11.2018 tem 31.03.2020. Laatste updat op 31.10.2018