Ayvalik

Goedkope vliegtickets en vliegvakanties Ayvalik

Ayvalik is de hoofdstad van de Turkse provincie Balikesir met een kleine haven en pittoreske straatjes. Ayvalik is omringd door dennen- en olijfbomen en een prachtige baai. De lucht is er dan ook zeer zuurstofrijk. Rondom heb je de Ayvalik eilanden en juist tegenover Ayvalik heb je het Griekse eiland Lesbos.

Aan de zuidkust van Ayvalik ligt Kucukköy. Sarimsakli ligt bij Kucukköy en heeft een zandstrand van 7 kilometer. Deze is heel populair en loopt langzaam af in zee waardoor het zeer geliefd is door gezinnen met kinderen. Het Altinova strand is 1 van de 2 langste zandstranden van Turkije dat maar liefst 30 kilometer lang is.
Je bereikt deze strand via een lange voetgangersbrug en is ook zeer geliefd door vakantiegangers.
Behalve het genieten van zon, zee en strand heb je hier uitstekende picknickmogelijkheden. Met zijn rijke onderwaterleven is het hier ook ideaal om te duiken. 

Seytan Sofrasi  ofwel Satans avondmaal heeft zijn naam te danken aan de uitgedoofde vulkaan met een lava vijver in de vorm van een ronde tafel.
Als je een munt in de lava vijver gooit, mag je een wens doen. Het is een gekende uitzichtpunt met een indrukwekkende uitzicht op de Baai van Ayvalik en de archipel.
De zonsondergang is hier spectaculair!

Cultuur- en geschiedenisliefhebbers zullen zich hier zeker niet vervelen.
Bezienswaardigheden zijn o.a het Nationaal park Kazdagi met de berg Ida, Het historische Bergama en het archeologische Troje, Griekse herenhuizen, verschillende kerken welke als moskee gebruikt worden zoals de Cinarli Cami en de Saatli Cami.

Je hebt hier meerdere restaurants waar je heerlijke visgerechten kunt eten en kleine  winkeltjes om souvenirs te kopen. 

Accommodaties heb je niet veel in Ayvalik zelf, maar in de nabije omgeving in Camlik, Orta Camlik en Sarimsakli heb je genoeg verblijfplaatsen.