Praag

Algemene informatie

Praag is de prachtige hoofdstad van Tsjechië en ligt aan de rivier de Moldau. Het wordt “de gouden stad” of ook wel “de stad van de honderd torens” genoemd. Dat is weinig gezegd als je weet dat de stad maar liefst 550 torens telt! Praag heeft heel veel te bieden op vlak van cultuur, een rijke historiek, indrukwekkende monumenten, kerken, talloze musea en kunstgalerijen. En om dit allemaal te bezoeken heb je ook niet veel nodig doordat het heel goedkoop is in Praag. Er is één luchthaven in Praag en dat is de Václav Havel Airport. De munteenheid is de Tsjechische Kroon. Je kunt gemakkelijk geld omwisselen in wisselkantoren en banken, maar het veiligst betaal je toch met je VISA- of mastercard. 

Verblijf

Je hebt een waaier aan accommodaties in Praag gaande van eenvoudige hotels tot superluxe 5*hotels. Voor diegenen die het goedkoper willen zijn er hostels, pensions, jeugdherbergen of vakantieappartementen. Er zijn een tiental campings dichtbij Praag voor wie met een caravan of een kampeerauto reist.  
Bezienswaardigheden
Je hebt een waaier aan bezienswaardigheden in Praag. Het is dan ook niet voor niets dat het prachtige historische centrum op de Werelderfgoed lijst van de UNESCO staat. Wij sommen voor jouw de meest bezochte plaatsen van Praag op:
- Het Gemeenschapshuis
- Staré Mesto
- Malá Strana
- Hradcany
- Nové Mesto
- Josefov
- Sint-Nicolaaskerk
- St. Vitus-Kathedraal
- Het Nationaal Theater
- Wenceclasplein

Eten, drinken & uitgaan

De traditionele keuken van Praag is rijk aan vlees en arm aan groenten om het maar simpel te zeggen. Hoofdzakelijk bestaan de meeste gerechten uit vlees zoals varken, worst of schnitzels. Vegetariërs zullen wel niet verhongeren, maar de keuze is wel zeer beperkt. Je hebt in Praag ook een uitgebreide selectie uit de wereldkeuken zoals de Mexicaanse, Franse of de Aziatische keuken. Je kunt natuurlijk kiezen tussen de goedkopere of duurdere restaurants, maar je betaalt nooit veel voor een volwaardige menu. Er is ook een beperkte keuze wat desserts betreft. Het bier van Tsjechië wordt de lekkerste ter wereld genoemd en is de populairste drank van Praag die er rijkelijk vloeit. Dat het niet duur is, is natuurlijk een pluspunt voor je portefeuille. Om uit te gaan heb je keuze genoeg gaande van discotheken, bioscopen, casino’s, theaters en zelfs striptenten. 

Klimaat

Praag heeft een gematigd landklimaat gemengd met een zeeklimaat. In de zomer is het zeer aangenaam met temperaturen rond 25 graden. Je hebt regelmatig wel uitschieters waardoor het zeer warm word met temperaturen boven de 30 graden. De winters zijn er koud en grijs en het vriest er regelmatig met als gevolg veel sneeuwval.