Phuket

Goedkope vliegtickets en strandvakanties Phuket

Phuket, De Parel van het Zuiden, is een eiland in de Andamaanse Zee in het zuidwesten van Thailand.
Het is de grootste en bekendste eiland van Thailand. Een waarlijk paradijs!

Phuket heeft maar liefst 35 verschillende stranden gaande van heel rustige zoals Banana Beach en Laem Sing Beach of super drukke stranden zoals de Patong Beach.
De meeste stranden hebben restaurants en bieden de gelegenheid om watersport activiteiten uit te voeren zoals paragliden en surfen.
Alles terzijde, je zou hier alleen al heen gaan voor de kristalheldere water, de gouden zandstranden en het prachtige groen rondom de stranden.
Voor indrukwekkende uitzichten ben je hier op je plaats. Je hebt het  Windmill Viewpoint, het Karon Viewpoint, en de Phromthep Cape wat ongetwijfeld de mooiste plek is om de zonsondergang te bekijken.

De blikvanger van het eiland is ongetwijfeld de 45 meter hoge Witte Boeddha. Deze is gebouwd op een berg en je ziet het van overal op het eiland. Je kunt je terugtrekken in de natuur door één van de vele watervallen te bezoeken zoals de Bang Pae Waterfall, de Kathu Waterfall of de Ton Sai Waterfall. 
Het wilde uitgaansleven, dat tot in de vroege uurtjes doorgaat in Phuket,  is algemeen bekend. Je hebt de beruchte Bangla Street in Patong met talloze nachtclubs en bars naast elkaar. Paaldanseressen, flikkerende neonlichten en luide muziek is hier dan ook meer dan normaal.

Phuket heeft een tropisch moessonklimaat met een gemiddelde temperatuur van 30 graden het hele jaar door.