Pattaya & Chonburi

Goedkope vliegtickets en strandvakanties Pattaya & Chonburi

Aan de Golf van Thailand in de provincie Chonburi vindt je de kustplaats Pattaya.
Jaarlijks bezoeken rond de 4 miljoen toeristen deze stad. Pattaya is bekend om zijn nachtleven en de vele hotels en resorts die zich hier bevinden.
Je hebt goedkope guesthouses, middenklasse hotels of zeer luxe hotels. Het hangt er vanaf welk budget je hiervoor over hebt.

Pattaya heeft tal van bezienswaardigheden waar je je zeker niet zult vervelen! De Buddha Hill, de Chaloem Phrakiat Park, de Sanctuary of Thruth, de tempel  Wat Yanasangwararam Woramahawihan, The Million-Year Stone Park and Crocodile Farm, de Pattaya Elephant Village en de Underwater World zijn de meest bezochte plekken. 
Er zijn veel watersport activiteiten te doen in Pattaya waarvan huren van jetski’s, duiken, golfen enzovoorts. Ontspanningsmogelijkheden heb je hier ook in overvloed zoals massages met aromatherapie, voetmassages en Thai  massages. Je kunt ook een bezoekje brengen aan één van de sauna’s of stoombaden. 
Pattaya heeft het bruisendste uitgaansleven van Thailand. In het centrum vindt je verschillende bars en clubs welke uit een red-light zone bestaan. 

Pattaya ligt in de tropische zone. Het is een erg benauwd en warm stad met temperaturen boven de 30 graden. De warmste maanden zijn maart t/m mei met temperaturen tegen 35 graden.
De beste tijd om Pattaya te bezoeken is de droge periode : van november tot april.