Koh Samui

Goedkope vliegtickets en strandvakanties Koh Samui

Koh Samui is de derde grootste eiland van Thailand, die ongeveer 250 vierkante kilometer groot is.
De exotische zandstranden zijn wereldberoemd, met name de Chaweng Beach, Lamai en Bophut. 
Chaweng Beach ligt aan de ooskust en is 5 kilometer lang. Dit is de populairste en meest bezochte strand van Koh Samui.

Aan de noordkant bevindt zich een 1 meter diepe lagune en aan de zuidkant ligt een cirkel van palmbomen. Voor gezinnen heb je Bophut, dat een rustige strand is met tal van winkeltjes, bars en talloze watersport faciliteiten. Europeanen verkiezen het Lamai strand, met veel Europese restaurants, nachtclubs en bars. Je hebt tal van sport- en waterfaciliteiten zoals; zeilen, duiken, vissen, fietsen, kanoën of zelfs  olifant rijden.

Als je meer naar het binnenland reist zie je kokosplantages en een tropisch regenwoud. Hier heb je twee beeldschone watervallen, de Hin Hat en de Namuang,  wat je zeker moet zien! Het Nationaal Zeepark  Angthong bestaat uit ongeveer 40 onbewoonde eilanden en is het bezoeken zeker waard. 
Verder heb je de Big Boeddha Tempel ofwel de Wat Phra Yai, de Koraalboeddha, de Wat Khun Aram, de Na Muang Waterval, de Vlindertuin en de krokodillenshows die plaatsvinden op de Crocodil farm.
Je hebt uitgebreide verblijfsmogelijkheden op het eiland gaande van simpele strandbungalows tot 5* villa’s. Kuuroorden voor schoonheidsbehandelingen en massages, restaurants waar je heerlijk kunt eten. 

Het regenseizoen (regelmatig korte en hevige buien) hoeft geen reden te zijn om niet te reizen naar Koh Samui. Deze buien vallen meestal in de ochtend en ’s avonds.
Door het tropische klimaat is de temperatuur heel stabiel rond de 30 graden.