Koh Chang & Koh Hood

Goedkope vliegtickets en strandvakanties Koh Chang & Koh Hood

In het verre oosten van Thailand bevindt zich de op één na grootste eiland, Koh Chang. Deze eiland has it all voor een rustige relax, luiervakantie. Hangmatten, eten, kokosnoten drinken, chillen en slapen. Hier laadt je je batterij voor de volle 100% op!
Je bent midden in de jungle met een berg die uitkijkt op exotische eilandjes.
Er zijn regelmatig aapjes die rondslingeren en bananen verorberen.
Je hebt hier tal van verlaten strandjes, rubberplantages en leegstaande vissersdorpjes. Kort gezegd, het is de rustigheid zelve op Koh Chang.

Koh Hood ligt halverwege Koh Chang en biedt je mooie stranden, prachtige natuur en veel rust. Het  Hat Khlong Chao strand is geweldig mooi en hoort in de top 10 van de mooiste stranden van Thailand. Het is een rustige strand dat niet druk bezet is. Je geniet hier ten volle van zon, zee en strand en daarbij kan je ook snorkelen en kajakken. 
Verschillende accommodaties bieden je de gelegenheid om hier te overnachten maar in het hoogseizoen geraakt het wel snel vol, dus tijdig boeken is de boodschap! Koh Hood is duurder  als je het vergelijkt met Koh Chang, maar voor alles wat het eiland ons te bieden heeft, hebben we het ervoor over. 
Voor beide eilanden kunnen we zeggen dat je niet veel moet verwachten qua uitgaansleven en shoppen. Want je hebt hier letterlijk niks! Behalve natuurlijk oneindig schone zandstranden, een kristalheldere zee, veel zon en veel rust.

Deze eilanden hebben een tropisch savanneklimaat. Dit bestaat uit twee seizoenen nl. een regen en een droog seizoen. Het droge seizoen loopt van november t/m april en is ook de populairste tijd om deze eilanden te bezoeken. De temperatuur schommelt rond de 30 graden.