Bangkok

Goedkope vliegtickets en vliegvakanties Bangkok

Bangkok is een wereldstad met  meer dan 11 miljoen inwoners en meteen ook de grootste stad van Thailand. Op elk vlak heeft Bangkok wel iets te bieden, daarom is het ook meer dan normaal dat het één van de meest bezochte steden van Azië is. Doordat 95 procent van de bevolking boeddhist is, heb je hier tempels in overvloed.
Kleine of grote, bekende of minder bekende, simpele tot heuse prachtige bouwwerken die tot de mooiste tempels behoren. Wat Phra Kaeo, de Tempel van de Smaragden Boeddha behoort zeker tot de bekendste tempels en grenst aan het Koninklijk Paleis. Verder heb je de tempels Wat Pho ten zuiden van het Koninklijk Paleis, Wat Arun, dewelke aan de westelijke oever van de Chao Phraya-rivier ligt en nog vele andere.

Bangkok heeft de shopliefhebbers enorm veel te bieden. Het is een waar paradijs om te shoppen en ook al is het niet duur, je beleeft er nog plezier aan om af te dingen.
Je hebt er gigantische shoppingmalls zoals Siam Paragon of Central World, of bezoek de markt Chatuchak Weekend Market. Je hebt ook een groot winkelcentrum, het MBK Center, met meer dan 2500 kleine winkeltjes waar je zeker wel iets vindt gaande van kleding tot gadgets. 
Het Khao San Road is ongetwijfeld de bekendste straat in Bangkok. Hier komen de meeste reizigers om te slapen, feesten, shoppen en eten. Je kan werkelijk altijd en overal eten in Bangkok en het is ook nog spotgoedkoop. Je hebt uitstekende restaurants in Bangkok, maar als je wilt eten aan gunstige prijzen raden wij je aan om Streetfood te eten. 

Bangkok heeft een uitgebreid aanbod wat betreft uitgaan. Je hebt er talloze bars, discotheken, clubs, pubs en de fameuze karaoke-bars.
Je hebt het er maar voor te kiezen. 
Het is altijd aangenaam weer in Bangkok maar de beste periode is toch van november tot en met februari. In deze periode is het warmer met temperaturen rond 30 graden en is de kans op neerslag gering.