Girona

Goedkope vliegvakanties Girona


Girona ligt in het noordoosten van Spanje. De stad kent een prachtige geschiedenis en hierdoor zijn er ook geweldige historische bezienswaardigheden te vinden. Qua verblijfplaats heb je keuzemogelijkheden genoeg tussen All-in hotels, budgettaire hotels, B&B ’s en boutique hotels. 

De sportliefhebbers krijgen hier de mogelijkheid om deel te nemen aan fietstochten, wandeltochten en canyoning- en abseiltours. De avonturiers en avonturiersters kunnen kajakken en kanoën. 

In deze prachtige stad zijn er voldoende mogelijkheden om je dagen te vullen. De mogelijkheid om deel te nemen aan wijntours en wijnproeverijen bestaat er ook. Wij raden je aan om je eerst goed te ontspannen onder de schone zon aan het Cala Estreta strand en nadien enkele geweldige bezienswaardigheden bezichtigen. De Kathedraal van Gerona, het geschiedenismuseum Museu d’ Història de Girona, de Arabische badhuizen Baños Árabes en de Joodse wijk El Call zijn de meest interessante bezienswaardigheden in Girona. Maar natuurlijk valt er nog heel wat te ontdekken in de stad. 

In Girona heerst er een mediterraan klimaat, maar het wordt gelijktijdig ook veel beïnvloedt door de Middellandse Zee. In de zomermaanden blijven de temperaturen hoog met ongeveer 28 graden. Gedurende de winter is het een beetje koeler dankzij de Middellandse Zee en schommelen de temperaturen rond de 5 graden.