Cordoba

Goedkope vliegvakanties Cordoba

De geboorteplaats van historische filosofen bevindt zich in het zuiden van Spanje. Met zijn rijkdom aan prachtige monumenten, schitterende architectuur, musea en bezienswaardigheden is Cordoba een pracht van een stad. 

Het mooiste gebouw van de stad is de Mezquita en wordt jaarlijks bezocht door honderden toeristen. Tegenwoordig is het een kathedraal, maar vroeger diende het gebouw als gebedshuis van moslims. Verder zijn de bezienswaardigheden zoals de kathedraal Basilica de San Pedro uit de 13e en 14e eeuw, het archeologische museum Museo Arqueologico de Cordoba en het schone plein Plaza de Las Tendillas de moeite waard.

In Cordoba heerst er normaal een mediterraan klimaat, maar meerdere klimaten komen hier in botsing en dit zorgt voor een enorm warme klimaat. Gedurende de zomermaanden stijgen de temperaturen makkelijk tot 40 graden, en is hierdoor de derde warmste stad van Europa. In de winterperiode is het wel wat frisser in vergelijking met de zomerperiode door de langdurige neerslag.