El Hierro

Goedkope vliegtickets en vliegvakanties El Hierro

El Hierro is het kleinste van de Canarische eilanden. Het wordt dan ook wel eens La Isla Chiquita, ofwel “het kleine eiland” genoemd. Er zijn nauwelijks zandstranden in El Hierro, dat is ook de reden dat de toeristen die het eiland bezoeken voor de rust, stilte en het betoverende natuur komen. 

Het eiland is bergachtig met 500 vulkanen en het heeft een ruwe karakter. Je hebt hier voornamelijk naaldbossen, waar je lange wandelingen kunt maken. Mocht je toch een dagje strand willen doen raden wij je Tamaduste, La Restinga en Playa de Arenas aan. Hier vindt je de meest bezochte stranden. 

Enkele bezienswaardigheden wat het bezoeken zeker waard zijn, zijn: El Sabinar, een plateau met honderden jeneverbessen, Sabinosa, een klein dorpje met een bron van helend water, Santuario de Nuestra Señora de los Reyes en Isora.

El Hierro kent een mild klimaat. De nachten zijn wel koeler dan op de andere eilanden en het is ook meestal mistig op het eiland. De temperaturen schommelen tussen de 21 en 23 graden.