Bilbao

Goedkope vliegtickets en vliegvakanties Bilbao

De grootste stad in de Noord-Spaanse regio Baskenland is Bilbao. Na Barcelona heeft Bilbao de grootste haven van Spanje en is een belangrijk en financieel economisch centrum. 

Er zijn meerdere stranden te vinden rondom Bilbao, voor surfers heb je de Playa de Arrigunaga, voor gezinnen heb je de Playa de Ereaga, Playa de Gorliz voor actieve toeristen, Playa de Plentzia als de drukte je niet stoort, Playa Salvaje om te vissen, kamperen of paragliding.

In eerste instantie was Het Guggenheim museum de aanleiding om Bilbao te bezoeken. Nu heb je zoveel meer bezienswaardigheden dat je je zeker niet gaat vervelen.
Teatro Arriaga, Plaza Nueva, Kathedraal van Santiago de Bilbao, Casco Viejo zijn er nog maar een paar van. 

Moe van al het rondwandelen? Neem dan plaats op één van de vele terrasjes en geniet van een hapje (tapas) en een drankje (chiquitos).
Uitgaan kan je ook in Bilbao in de wijk Abando. Hier vindt je meerdere clubs, bars en restaurantjes al dan niet met live muziek. 

Bilbao ligt aan de Atlantische Oceaan en aan de rivier de Nervión. Het heeft een zeeklimaat met milde zomers met in de zomer maximumtemperaturen rond 25 graden.