Barcelona

Algemene informatie

In het noordoosten van Spanje, aan de Middellandse zee ligt Barcelona. Na Madrid is Barcelona de grootste stad van Spanje. Barcelona-El Prat is het vliegveld waar je aankomt als je naar Barcelona reist. Deze airport heeft twee terminals: de oude T2 en de nieuwe T1. Pas op dat je je niet van terminal vergist en check je vliegticket. Als je dan toch verkeerd bent kan je nog altijd met een gratis shuttle bus naar de andere terminal gebracht worden. De twee terminals liggen ongeveer een kwartier van elkaar af. Je hebt veel mogelijkheden wat openbaar vervoer betreft zoals: de bus, tram, trein en taxi. De munteenheid van Barcelona is de Euro en je kan vrijwel overal met je creditcard betalen. 

Verblijf

Vergeleken met andere citytrip-steden, kan je in Barcelona redelijk goedkoop verblijven. Maak voor je eigen uit waar je wilt verblijven, aan zee, in het centrum of dichtbij de luchthaven. Je hebt hotels, B&B’s, vakantieappartementen of hostales. De hostales bieden je meestal enkel logies aan, verwacht hier dus geen ontbijt. Ook hier is het aan te raden zo vroeg mogelijk te boeken als je zeker van je plek wilt zijn en omdat het ook goedkoper is natuurlijk. 

Bezienswaardigheden

Talloze prachtige bezienswaardigheden en dit allemaal gecombineerd met zon, zee en strand maakt van Barcelona de ideale bestemming voor een citytrip. De populairste bezienswaardigheden zijn:
- Sagrada Familia
- Park Güell
- El Born CCM
- L’Aquarium
- Camp Nou
- Poble Espanyol
- Parc Zoològic de Barcelona
- Musea d’Historia
- La Pedrera
- Casa Batlló

Eten, drinken & uitgaan

Je begint de dag met een heerlijk uitgebreid ontbijt met vers fruit, lekkere ham, kaas, worst, heerlijk geurende broodjes en croissants. Voor de lunch neemt men hier uitgebreid de tijd en blijven ze gezellig samen zitten kletsen en verder eten. Aangezien de lunch heel lang aansleept gaan de locals ook later eten, meestal rond 22u en dit met veel gezelschap.  
Je hebt geen gewone cafés of kroegen waar ze uitzonderlijk drank serveren. Eten en drinken hoort nu éénmaal samen in Barcelona. Tapas is dan ook niet weg te denken bij een drankje en wordt overal aangeboden. Het bier dat je hier krijgt is van het merk Estrella, welke in Barcelona zelf wordt gebrouwen. Je zult niet snel een ander merk aangeboden krijgen.
Je wilt gezellig een avondje uit in Barcelona, dan ben je op de juiste plek. Barcelona heeft een bruisende uitgaansleven met veel uitgaansmogelijkheden. Je kunt terecht in clubs, discotheken, bars, cocktailbars, gezellige terrasjes of zelfs concerten en voorstellingen. Beslis en geniet!

Klimaat

Barcelona heeft een mediterraan klimaat met warme zomers met temperaturen rond 30 graden en milde winters. De nachten zijn in de zomer ook zeer warm met temperaturen rond 20 graden. Er valt niet veel neerslag in Barcelona.