Lissabon

Goedkope vliegtickets en citytrips Lissabon

Lissabon is zowel de hoofdstad als de grootste stad van Portugal en ligt aan de rechteroever van de Taag. Lissabon is een kleurrijke schilderij-achtige stad waar het heerlijk vertoeven is.

De belangrijkste bezienswaardigheden zijn de Convento do Carmo, Sé Kathedraal, Aquaduct van Aguas Livres, Cristo Rei, Rossio, Elevador de Santa Justa, Praca do Comèrcio. 

Voor de shoppers heeft Lissabon drie grote shoppingcenters nl. Colombo, Vasco da Gama en Amoreiras. Liever shoppen in openlucht, dan moet je in de bekendste straat Avenida da Liberdade zijn of nog luxer is de Chiado wijk. 

Het nachtleven in Lissabon begint in de vooravond en gaat door tot in de vroege uurtjes. De Avenida 24 de Julho is een lange boulevard met disco’s en bars. Het nachtleven van Lissabon wordt als één van de beste van Europa beschouwd. 

Lissabon heeft een mild klimaat met de grote invloed van de warme Golfstroom. Warme zomers met temperaturen rond de 30 graden zijn geen uitzondering. In de winter schommelt de temperatuur rond de 14 graden. Je kan Lissabon dus het hele jaar door bezoeken.