Algarve

Goedkope vliegtickets en strandvakanties Algarve

In het zuiden van Portugal aan de Atlantische Oceaan ligt de Algarve. De Algarve is de hemel op aarde met zijn 200 kilometer lange goudgele zandstranden, indrukwekkende rotsformaties en bescheiden baaitjes. 

Hier heb je o.a de Praia de Marinha welke al meerdere malen verkozen is tot één van de mooiste stranden van de wereld. Deze strand bereik je door vanaf een klif een lange trap te nemen tot aan het strand waarna je het kristalheldere water in kunt. Daarna is het alleen maar genieten van zon, zee, strand en de rust!

 Een ander pareltje is de Ponta de Piedade waar je eveneens kunt genieten van een fijne zandstrand en eventueel ook meerdere grotten kunt bezoeken bij laag water. 

Albufeira is ongetwijfeld de meestbezochte badplaats van de Algarve. Je vindt hier meerdere winkeltjes, restaurants en bars. Je hebt ook het vissersdorpje Carvoeiro waar de witte huisjes tegen een heuvel gebouwd zijn, wat zorgt voor schilderij-achtige uitzichten. 

De Algarve heeft een mediterraan klimaat met invloed van de Atlantische Oceaan. Hierdoor heeft de Algarve een ideaal klimaat wat niet koud noch heet is. In de zomer stijgt het kwik gemakkelijk tegen de 30 graden aan.