Londen

Algemene informatie

Qua grootte is Londen de grootste stad van Europa en tevens ook de hoofdstad van Engeland en het Verenigd Koninkrijk. Het ligt in het zuidoosten van Engeland en heeft een oppervlakte van 1577 km². Je kunt vanuit verschillende luchthavens naar Londen reizen en je hebt de keuze tussen verschillende aankomst luchthavens waarvan Heathrow en Gatwick de grootste en meest gunstig gelegen zijn. 
Je hebt in Londen veel mogelijkheden wat openbaar vervoer betreft nl. de metro, de trein, (hop-on hop-off) bussen en de populaire taxi’s. Let er wel op dat er in Engeland aan de linkerkant wordt gereden en je extra voorzichtig moet zijn als je wilt oversteken. In Londen betaal je met de Britse pond. Je kunt wel geld afhalen of ter plaatse geld wisselen, maar het is voordeliger om voldoende pond mee te nemen zodat je geen commissie moet betalen aan de banken voor het pinnen. Londen is een perfecte bestemming voor een goedkope citytrip met veel mogelijkheden!

Verblijf

Je hebt in Londen accommodaties in overvloed afhankelijk van je budget. Je kunt er in luxehotels, B&B’s, appartementen en jeugdherbergen verblijven. Gaande van familiehotels tot hotels waar meestal jongeren verblijven. De verblijfsplaatsen buiten het centrum zijn doorgaans goedkoper en zijn een aanrader.
Bezienswaardigheden
Je hebt tal van bezienswaardigheden in Londen, maar een korte citytrip is bijlange niet genoeg om alles gezien te hebben. Wij hebben voor jouw de meest bezochte plaatsen op een rijtje gezet:
- London Eye
- Big Ben
- Leicester Square
- Covent Garden
- Tower of London
- Tower Bridge
- Buckingham Palace
- St. Paul’s Cathedral
- Westminster Abbey
- Piccadilly Circus
- Parliament
- Eten, drinken & uitgaan
Londen is een echte wereldstad wat eten betreft. De tijd dat fish ’n chips de populaire maaltijd was, is allang verleden tijd. Je kunt in Londen verschillende gezonde en heerlijke maaltijden nuttigen in de meerdere kwalitatieve restaurants. Je hebt de pubs om gezellig met je vrienden samen te komen en te genieten van een drankje. Je hebt enorm veel keuze in Londen wat uitgaan betreft. Deze levendige wereldstad biedt je meerdere theaters, bioscopen, clubs en bars waar je heerlijk kunt vertoeven. Of je nu een meer actieve of een rustige avond wilt, je hebt er voor ieder wat wils. 

Klimaat

Londen heeft een gematigd zeeklimaat. Je hebt hier geen te warme of te koude temperaturen. De zomers zijn warm met temperaturen rond 21 graden en de winters zijn er koud.