Zadar/ Noord-Dalmatië

Goedkope vliegtickets en vliegvakanties Zadar

Zadar is gelegen op een schiereiland dat een wandeling langs de boulevard de moeite waard maakt! Hier zie je twee indrukwekkende kunstwerken. Het Zee-orgel dat bespeeld wordt door de golven van de zee, waardoor de melodie steeds anders klinkt en de Zonnegroet wat gemaakt is met glazen tegels en die oplichten door zonne-energie. Maar de zonsondergang is zonder twijfel de indrukwekkendste bezienswaardigheid. Alfred Hitchcock, de Britse regisseur, noemde het zelfs de mooiste zonsondergang ter wereld. 

De vele stranden nabij de stad geven je de mogelijkheid om te genieten van de zon en de zee. De Kolovarestrand is het dichts bij het centrum en in de buitenwijken heb je iets rustigere stranden. De kleine eilandjes in de Zadar Rivièra geven je meer mogelijkheden qua stranden nl. stranden met ondiep water, witte zandstranden met helder water en rustige verborgen pareltjes die wachten om ontdekt te worden. 

Zadar is een charmante oude stad dat het ontdekken waard is met zijn smalle steegjes en zijn vele Romaanse kerken zoals de Sint-Donatkerk. Je kan ook een bezoekje brengen aan het natuurpark Telascica, of naar het Nationaal park Paklenica gaan. Hier ga je je zeker niet vervelen!