Dubrovnik / Zuid-Dalmatië

Goedkope vliegtickets en strandvakanties Dubrovnik

De grootste stad in het Zuidelijk deel van Kroatië is Dubrovnik, anders gezegd de parel van de Adriatische Zee. Dubrovnik is één van de best bewaarde historische steden ter wereld, dat is gelijk ook de reden waarom UNESCO het op zijn werelderfgoed lijst heeft staan. De stad heeft een rijke geschiedenis en dit merk je ook als je door de straten loopt. 

De stadsmuren lopen rondom de stad en zijn het bezoeken zeker waard. Je kunt over de muren een wandeling maken, maar let er wel op dat het heel druk kan zijn.
Dit is zeker niet de enige attractie in Dubrovnik waar toeristen op af gaan. Je hebt er nog talloze andere zoals; de Kathedraal van Dubrovnik, het Rectorenpaleis, het Sponzapaleis, de Aquarium van Dubrovnik, de kerk van Sint Ignatius, het Maritiem museum, het Natuurhistorisch museum, en zo kunnen we nog doorgaan. 

De zee rond Dubrovnik is prachtig hemelsblauw en het is heerlijk om hier een verfrissende duik te nemen. Dubrovnik heeft meestal kiezelstranden, daarom zijn er overal bedjes en parasols te huur. Het Banjestrand is de bekendste strand van Dubrovnik. Bij Lapad bevindt zich het grootste strand van Dubrovnik met ook een deel zandstrand.
Je hebt ook nog het Sint James strand en het Copacabana strand. Bij Bar Buza heb je wel geen strand, maar via de rotsen kan je de zee wel in. 

Dubrovnik kent een Middellandse Zeeklimaat. Warme en zonnige zomers en zachte en natte winters. In de zomer kan het kwik gemakkelijk stijgen tot een 30 graden.