Verona

Goedkope vliegtickets en vliegvakanties Verona

In de Italiaanse regio Veneto heb je de prachtige stad Verona. Verona is de romantische stad welke bekend is om het verhaal van Romeo en Juliet.
Je vindt hier het huis van Juliet, Casa Puleti,  het bronzen standbeeld van Juliet en ook het fameuze balkon die elk op zich een toeristische trekpleister is.
De historische binnenstad van Verona  staat op de Werelderfgoed lijst van UNESCO. 

De toeristen die Verona bezoeken, brengen ongetwijfeld ook een bezoekje aan het Gardameer.
Deze ligt op ongeveer 25 kilometer van Verona en is het grootste en populairste meer van Italië.
Je hebt ook een aantal interessante dorpjes in de buurt van het Gardameer zoals, Lazise, Bardolino en Sirmione, die je zeker eens moet bezoeken. 

De Arena van Verona is zonder twijfel de bekendste bouwwerk  en het is erg populair bij vakantiegangers. In de zomermaanden kan je hier genieten van verschillende opera uitvoeringen. Je hebt meerdere uitzichtplekken in Verona waarvan Torre dei Lamberti de beste plek is om een uitzicht over Verona te krijgen.

Verona heeft nog tal van andere bezienswaardigheden die het bezoeken zeker waard zijn, o.a: Porta Borsari en Portoni della Brà, één voor één prachtige oude stadspoorten, het Museum Lapidario Maffeiano, de pleinen Piazza dei Signori en Piazza delle Erbe, gebouwen zoals het Palazzo della Region en Palazzo del Capitano, Castelvecchio, de rode bakstenen burcht aan de rivier Aldige, en we kunnen zo nog door gaan. 

Voor de shopliefhebbers heeft Verona de autoluwe straat Via Mazzini.
Hier vindt je de bekendste merken zoals Louis Vuitton en Gucci, maar je hebt er ook lokale winkels welke minder duur, maar eens zo kwaliteitsvol zijn. 

Je kunt in verschillende restaurants heerlijk eten in Verona met een uitstekende prijs/kwaliteits verhouding.
Voor de zoetekauwen onder ons heb je het ijs van Venchi, een lekkere mix van ijs en chocolade zoals je ze nog nooit gegeten hebt. Zeker doen!

Je kunt het best een bezoekje brengen aan Verona van mei tot september. In deze periode zijn de temperaturen het meest aangenaam en kan je genieten van de vele terrasjes en het buitenleven. 

Je kunt Verona al wandelend, met de fiets, het toeristentreintje of met de hop on hop off bussen verkennen.
Aan jouw de keuze!