Venetië

Goedkope vliegtickets en vliegvakanties Venetië

Venetië, de hoofdstad van de liefde en romantiek, ligt in het noordoosten van Italië! De stad in het water dat gebouwd is op meer dan 100 eilandjes en verbonden is  door 150 kanaaltjes. De sfeer en de magie van deze liefdesstad is op zich al genoeg om de wereld door een andere bril te bekijken. 

Venetië is UNESCO-werelderfgoed, bekend om zijn Muranoglas, thuisstad van Antonio Vivaldi, Marco Polo en Giacomo Casanova.
Cultuur en geschiedenis gaan hier hand in hand. Een bezoekje aan het San Marcoplein en zijn basiliek en het Basiliek van Santa Maria della Salute moet je zeker doen. 

Droom weg met je geliefde op één van de 400 romantische bruggetjes waaronder de Brug der Zuchten en de Rialtobrug de populairste zijn.
Maak een ritje over het Canal Grande in één van de kleurrijke gondels en zorg dat je juist als de zon ondergaat onder de Brug der Zuchten doorvaart. Volgens de legende blijven jullie voor altijd samen als jullie juist dan kussen! 

De lagune van Venetië bestaat uit verschillende eilanden, wat ideaal is om van eiland naar eiland te hoppen. Murano, beroemd met zijn glas en glasblazers, Burano, bekend om zijn kant en schilderij-achtige gebouwen, Lido, met zijn 2 prachtige openbare stranden of San Giorgio Maggiore, met zijn prachtige uitzicht en bezienswaardigheden. 

Het Venetiaanse carnaval is een niet te missen feest! Dit is een 12-daagse festival met bals, voorstellingen, kostuums en maskers en het heeft elk jaar een ander thema.
Het carnaval heeft geen vaste datum, maar wat we wel kunnen meegeven is dat de laatste dag altijd de dag vòòr Aswoensdag is.

Je hebt in Venetië een overvloed aan  goede restaurants en cafés  waar je lekker kunt eten. Vis- en zeevruchten behoren tot de basisingrediënten om hier te eten.
Verder zijn  risotto, pasta e fagioli, risi ebisi en polenta ongetwijfeld de bekendste gerechten. 

Venetië heeft een groot aanbod aan hotels, maar is ook snel volgeboekt. Reserveer dus ruim op tijd! Tijdens de zomermaanden klimt het kwik gemakkelijk tot 30 graden.
De beste tijd om Venetië te bezoeken is in het voor- of najaar.