Turijn

Goedkope vliegtickets en vliegvakanties Turijn

Turijn is omringd door de Alpen en heeft een schitterend uitzicht. Voor een citytrip is Turijn een uitstekende bestemming, zowel in de winter als in de zomer.
In de winter kan je een stedentrip combineren met wintersport en in de zomer genieten van de vele terrasjes.
Cultuur en historie opsnuiven, genieten van het weer en lekker eten zijn eigen aan Turijn.

Cultuur en historie opsnuiven kan je in de verschillende musea, paleizen en kerken. Het Egyptisch museum, één van de beste ter wereld, moet je zeker gezien hebben.
Het Filmmuseum en Mole Antonelliana, het Museum voor moderne kunst, het Museum della Sindone,  Galleria Sabauda, Palazzo Cavour, Palazzo Madama en Palazzo Reale zijn nog maar enkele van de vele bezienswaardigheden. 

In de wijk San Salvario bevindt je je tussen de locals en kan je genieten van de indrukwekkende street art. Een street art tour is een echte aanrader en onderweg kom je ook langs studio’s, galerijen en historische gebouwen. 

De natuurliefhebber moet de Parco del Valentino zeker gezien hebben. Gelegen aan de rivier van Po is deze park een perfecte gelegenheid om tot rust te komen en te genieten van een heerlijk kopje koffie. Je kunt ook een bezoek brengen aan de botanische tuin aan de Borgo Medievale, een nagebouwd Middeleeuws dorp. 

Aperitivi Bars zijn een Turijnse traditie. Je bestelt een glaasje en voor een paar euro’s meer kan je genieten van de uitgebreide buffetten. Je kan ook de verschillende bars afschuimen en overal eens van een lekkernij proeven. 

Het klimaat in Turijn is continentaal. Het is in de zomer benauwd heet doordat er geen wind is. De temperaturen schommelen rond de 27 graden.
In de winter is het eerder koud en mistig. Je gaat best in het voor- of najaar naar Turijn, zodat je kan genieten van het aangenaam klimaat.