Rome

Algemene informatie

Rome is de hoofdstad van Italië en ligt centraal aan de oevers van de Tiber. Rome heeft alles voor een boeiende citytrip! Talloze historische gebouwen, indrukwekkende monumenten, boeiende musea, imposante kerken, een warme sfeer en veel romantiek in de lucht. Het Katholieke centrum is ongetwijfeld Vaticaanstad en deze is het bezoeken zeker waard tijdens je citytrip naar Rome. Je zult het je niet beklagen. Rome heeft twee luchthavens nl. de Leonardo da Vinci Fiumicino en de Ciampino. Je hoeft geen geld te wisselen omdat je in Rome gewoon met de Euro betaalt. Je kunt ook geld opnemen met je bankkaart aan de bankautomaten en op de meeste plaatsen kan je ook met een creditcard betalen. 

Verblijf

De meeste verblijfsplaatsen in Rome zijn erg duur, hier is de boodschap om zo vroeg mogelijk te boeken. Je hebt de keuze tussen gekende hotels, boutique hotels, B&B’s, vakantieappartementen, familiehotels (pensioni) en ook een paar kampeerterreinen voor diegenen die met een caravan reizen. 

Bezienswaardigheden

Je hebt prachtige pleinen in Rome waar je heerlijk kunt genieten van de vele terrassen en de fonteintjes zoals; Piazza Navona met de drie fonteinen nl. Fontana dei Quattro Fiumi, Fontana del Moro en Fontana del Nettuno, de Piaza del Popolo en Piazza di Spagna met de Spaanse trappen. Andere bezienswaardigheden sommen we voor jullie even op: 
- St. Pietersbasiliek
- Castel Sant’ Angelo
- Via Appia Antica
- Bioparco
- Circus Maximus
- Vaticaanse Musea
- Monument van Victor Emanuel II
- Tempel van Venus en Roma
- Pantheon
- Colosseum
- Forum Romanum

Eten, drinken & uitgaan

Van toprestaurants tot eenvoudige trattorie, pizzeria of ristorante, je hebt de keuze of je nu een simpele maaltijd of een excellente viergangen menu wilt nuttigen. De populairste gerecht is ongetwijfeld de verschillende soorten pasta’s in alle smaken en vormen. Een ander alternatief zijn de bekende fastfoodrestaurants. Je moet bij een gelateria zijn voor een lekker ambachtelijk ijsje. 

Klimaat

Rome heeft een Middellandse zeeklimaat met zeer hete zomers en milde winters. In de zomermaanden lopen de temperaturen gemakkelijk tegen de 40 graden op. Tijdens de winter schommelt het kwik rond de 15 graden. 
 

Prijsinformatie

De aangegeven promotieprijzen zijn de goedkoopste tarieven per persoon voor een enkel vliegticket inclusief luchthaven taksen en boekingskosten (€5/pp), exclusief supportkosten, bijstand- en annuleringsverzekering, bagagekosten en alle andere persoonlijke extra´s. Bij hotels wordt de goedkoopste tarief per persoon/per nacht in tweepersoonskamer, inclusief alle kosten aangegeven. De prijzen zijn onder voorbehoud van beschikbaarheid en gebaseerd op vertrekken vanuit Brussel (BRU), Brussel-South (CRL) en mogelijk ook uit andere omringende luchthavens. Deze promotielijst wordt 2 keer per jaar geüpdatet. De boekingsperiode voor de vermelde tarieven is tussen 01.11.2018 en 31.10.2019 en afreis periode van 01.11.2018 tem 31.03.2020. Laatste updat op 31.10.2018