Rimini

Goedkope vliegtickets en vliegvakanties Rimini

Rimini ligt in het noordoosten van Italië, aan de Adriatische kust en is waarschijnlijk de meest populaire en drukst bezochte badplaats van Italië.
Rimini is de hoofdstad van de gelijknamige provincie Rimini in de regio Emilia-Romagna. 

Rimini is zeer in trek bij zowel gezinnen als jongeren voor een strandvakantie. Het heeft dan ook meer dan 15 kilometer aan prachtige zandstranden.
Hier vindt je dan ook de meeste accommodaties om te verblijven.
Deze zijn meestal drie- of viersterren hotels. 

De populairste strand is ongetwijfeld Bellariva dat het dichtst bij het centrum ligt. Ten zuiden van Bellariva heb je het Marabello en het Miramare strand.
In het noorden heb je de Viserba, Torre Pedrera en Ballaria stranden. De éne al rustiger dan het andere, je hebt het maar voor het kiezen!

Piazza Tre Martiri wordt als het centrum en ook het hart van Rimini beschouwd. De Piazza Cavour is het 2de belangrijkste plein met verschillende bezienswaardigheden errond, zoals: Palazzo dell ‘Arengo, Palazzo del Podestá, Teatro Amintore Galli, het standbeeld van Paus Paulus V en de Pigna fontein.
Hier vindt je ook talloze terrasjes waar je van een heerlijk kopje koffie kunt genieten. De Boog van Augustus, Arco d’Augusto , is één van de belangrijkste bezienswaardigheden van Rimini en dateert van de tiende eeuw na Christus. 

Voor de shopliefhebbers heb je de Viale Amerigo Vespucci waar je heerlijk kunt eten in de verschillende restaurants en shoppen in de meerdere winkeltjes.
Voor de feestbeesten zijn er mogelijkheden genoeg gaande van talrijke discotheken tot clubs en bars.

Met warme zomers en milde winters kan je Rimini het hele jaar door gerust bezoeken.
De temperaturen schommelen rond de 25 graden in de zomer.