Pisa

Goedkope vliegtickets en citytrips Pisa

Pisa is de hoofdstad van de gelijknamige provincie die ligt in de Italiaanse regio Toscane en vlakbij de monding van de rivier de Arno. Deze rivier stroomt dwars door Pisa en splitst de stad in tweeën. Deze stad is bekend om de wereldberoemde scheve toren, maar Pisa heeft je nog veel meer te bieden!

De middeleeuwse stadsmuren omringen Pisa zo goed als helemaal, in het bijzonder de historische wijken zoals Sant’Antonio, Santa Maria, San Francesco en San Martino. Daarrond heb je enkele oude ruïnes zoals bv. de Bagni di Nerone (baden van Nero).
Talloze musea, Museo dell’Opera del Duomo, Museo delle Sinopie, Museo Nazionale di San Matteo zijn nog maar een paar voorbeelden die je zeker moet gezien hebben. Prachtige gebouwen zoals kerken en basilieken zijn er ook in overvloed. De rijke geschiedenis en de indrukwekkende historiek van Pisa zullen je zeker bekoren.

Marina di Pisa, ligt op minder dan 10 kilometer ten westen van Pisa en heeft prachtige zand- en kiezelstranden waar je heerlijk tot rust kan komen. Tirrenia en Versilia zijn badplaatsen die op minder dan 30 kilometer afstand van Pisa liggen en waar je ook heerlijk kunt vertoeven. Aan de kust van Viareggio en Livorno vindt je het nationale park San Rossore. Dit is één van de grootste en interessantste natuurreservaten van Italië. 

Voor de verzamelaars  onder ons is Campo dei Miracoli de ideale plek. Er zijn verschillende souvenirwinkeltjes waar je honderden versies van de scheve toren kan  terugvinden. Corso Italia en Borgo Stretto zijn de belangrijkste winkelstraten van Pisa. Shoppen à volonté!

Pisa kent een mediterraan klimaat. Winters zijn hier mild en zomers heel warm.
Tijdens de zomermaanden heb je temperaturen die gemakkelijk richting de 40 graden opklimmen.