Napels

Goedkope vliegtickets en strandvakanties Napels

Napels is de grootste stad van Zuid-Italië en qua inwoners is het de derde grootste stad van Italië. Het ligt vlakbij de zee aan de Golf van Napels welke gevormd is door een gigantische krater. Je ziet de vulkaan Vesuvius en aan de voet van de vulkaan liggen de oude Romeinse ruïnes van Pompei en Herculaneum. Wij zijn het totaal eens met de uitdrukking van de Duitse schrijver Goethe : “eerst Napels zien en dan sterven”.

Napels heeft talloze oude kastelen, kerken en paleizen om te bezichtigen. Nergens anders vindt je zo veel moois bij elkaar en dit maakt van Napels een uitstekende bestemming voor een citytrip. De prachtige Duomo, het Palazzo Reale, het Castell Nuovo, de Via dei Tribunali, als cultuurliefhebber kom je hier zeker niets tekort. De oude Romeinse stad Pompei welke overspoeld werd door het lava van de Vesuvius is een must see. De ruïnes in deze stad zijn perfect bewaard gebleven waardoor je je in een Romeinse stad waant. 

De duurdere boetieks vindt je rond Via Toledo en Via Chaia. Ben je liefhebber van antiek, dan is Piazza dei Martiri en Via Domenico Morelli zeker iets voor jouw. Via dei Mille en Via Calabritto bieden je dan weer de exclusievere winkels. 

Als strandliefhebber kan je met een gerust hart naar Napels reizen. Napels ligt aan de Tyrrheense zee en heeft verschillende stranden waar het heerlijk vertoeven is. De Lido Mappatella, in Posillipo de Gaiola, de Bagno Elen, La Baia delle Rocce Verdi of je kan naar de stranden van Campi Flegrei.

Wereldwijd is de Napolitaanse keuken één van de beste ter wereld. Het is dè pizzastad van Italië en de populairste groente is de tomaat. De beste tomaat is de San Marzano waaruit de gekende pizzasaus pummarola wordt gemaakt. Pasta met zeevruchten, een dessertje ‘dolce’, Sogliatelle, en het heerlijke italiaanse ijs zijn één voor één heerlijkheden welke je zeker moet proeven. Het typische drankje is Espresso, maar je hebt ook caffé freddo en granita. Het alcoholische drankje limoncello is hier heel populair en je hebt ook de witte wijn, Lacrima Christi wat Napels kenmerkt. 

De zomers zijn hier lang en heet. In de zomermaanden heb je hier temperaturen van rond de 30 graden. De winters zijn wisselvallig en koud afwisselend met milde winterdagen.