Milaan

Algemene informatie

Milaan is dé Italiaanse modestad bij uitstek! Het ligt in het noorden van Italië en is de hoofdstad van de regio Lombardije. Het ligt vlak aan de rivier Po, welke de langste rivier van Italië is. Milaan is een waarlijk shopparadijs waar de meest grote winkelstraten van gans Europa te vinden zijn bv. de Via Monte Napoleone en Buenos Aires. Als je naar Milaan wilt reizen heb je de keuze uit maar liefst drie aankomst luchthavens nl. Malpensa Airport, Orio al Serio en Linate Airport. Deze hebben allemaal vervoersmiddelen naar het centraal station van Milaan. Dat is natuurlijk niet alles wat deze prachtige stad je te bieden heeft. Je hebt talloze bezienswaardigheden en een heerlijk klimaat waar je optimaal van kunt genieten tijdens je bezoek aan Milaan. Boek nu je goedkope citytrip en genieten maar! In Milaan betaal je gewoon met de Euro, je kunt geld afhalen met je bankkaart en de creditcard wordt zo goed als overal aanvaard. 

Verblijf

De vakantiemaand in Milaan is in augustus en mede hierdoor is het heel moeilijk een verblijfsplaats te vinden doordat de meeste hotels gesloten zijn. Over het algemeen is het al duur om in Milaan te verblijven. Je hebt meerdere keuzes wat accommodaties betreft zoals hotels (albergo), de meer budgettaire hotels (pensione of locando) of aparthotels. Vroeg boeken is hier de boodschap!

Bezienswaardigheden

De shopliefhebbers komen hier zeker niets tekort, maar de geschiedenis- en cultuurliefhebbers zullen zich ook zeker niet vervelen. Je hebt er prachtige gebouwen, monumenten en kerken om te bezichtigen. De natuurliefhebbers onder ons kunnen hier rustig genieten en hun ogen de kost geven. Wij sommen voor jullie de meest populaire bezienswaardigheden op:
- Piazza del Duomo
- Galleria Vittorio Emanuele II
- La Scala
- Castello Sforzesco
- Sant’ Ambrogio
- Cimitero Monumentale
- Biblioteca Ambrosiana
- Galleria d’ Arte Moderna
- Giardino della Guastalla
- Casa degli Omenoni

Eten, drinken & uitgaan

Je kunt in Milaan zowel van de traditionele keuken als van de wereldkeuken genieten. Je hebt het er maar voor te kiezen of je nu in een pizzeria, een trattoria of een restaurant wilt eten. Je hebt er verschillende soorten pizza’s, pasta’s, vlees en vis. Specialiteiten van Milaan zijn o.a de Risotto, Gorgonzola, Panettone, Cazzuola, Ossobuco alla Milanese en nog vele andere lekkers die je zeker moet proeven. Het nachtleven is al even levendig als Milaan zelf. Het uitgaansleven is hier zeer populair bij jongeren en zelfs beroemdheden. Je hebt genoeg restaurants, cafés, clubs en discotheken om je uit te leven. De meeste uitgaansplekken liggen in Brera, Porta Ticinese, Navigli en Porta Romana. Feesten maar!

Klimaat

Milaan heeft een Middellands Zeeklimaat met warme zomers en koude winters. De warmste maanden zijn de zomermaanden met temperaturen rond 30 graden. In de winter is het er koud met temperaturen rond 5 graden en zelfs minder.