Genova

Goedkope vliegtickets en vliegvakanties Genova

Genova is de hoofdstad van de regio Ligurië en ook de belangrijkste havenstad van Italië. Het is een compacte stad die perfect te voet te verkennen is, maar je hebt ook de mogelijkheid om gebruik te maken van de hop-on-hop-off bussen. Het toeristentreintje oftewel ‘Trenino Pippo’ is een ander alternatief om de stad te verkennen.  De oude haven en het historische centrum maken samen een toeristische trekpleister van Genova.

Porto Antica, de oude haven van Genova, is tegenwoordig een populaire plaats voor vakantiegangers. Een wandeling aan de promenade, gezellig eten en drinken aan de terrasjes, musea en attracties bekijken. Het natuurwetenschappelijk museum ‘Museo Nazionale dell’Antartide Felice lppolito’ en het maritiem museum Galata bevinden zich ook aan de haven. Het Aquarium van Genova  is zeker het bezoeken waard met een grote variatie aan waterdieren. Het is de grootste van Italië en de op twee na grootste van Europa. 

Eén van de belangrijkste straten is Via Roma. Als je hier gaat winkelen vindt je wel de betere Italiaanse modemerken, maar je betaalt er ook wel heel veel voor. Een andere toeristenstraat is de Via de Prè waar je meer lokale winkeltjes en horecazaken vindt. 

Andere interessante bezienswaardigheden zijn o.a de vuurtoren La Lanterna, Museo Commenda di Pre, Theater Carlo Felici, Porta Soprana, Kerk Santa Donato, Piazza Ferrari, Piazza Giacomo Matteotti en de Piazza San Lorenzo met de toeristische straat Via San Lorenzo en ook de daarbij behorende kathedraal San Lorenzo. Voor een citytrip is Genova een uitstekende bestemming!

Genova heeft een gematigd klimaat met in de zomer temperaturen rond de 25 graden en in winter is het hier zeer mild.