Bologna

Goedkope vliegtickets en vliegvakanties Bologna

Bologna is de hoofdstad van de gelijknamige provincie en van de regio Emilia-Romagna. De twee (scheve) torens Asinelli en Torre Garisenda symboliseren Bologna.

Uit de regio Emilia -Romagna komen de bekendste Italiaanse producten zoals Parmezaanse kaas, Parmaham, mortadella en de beste Italiaanse salami’s.
Quadrilatero is het wijkje bij uitstek om al dit lekkers te proeven. “Spaghetti Bolognese”  vindt hier zijn oorsprong, maar hier wordt dan wel de plattere en bredere tagliatelle gebruikt. Voor een culinaire citytrip is Bologna een uitstekende keuze!

Maar dat is niet alles wat Bologna te bieden heeft. De Piazza Maggiore wordt gezien als het centrum van de stad waar ook het oudste gebouw, het Palazzo del Podestá staat. Het is een autovrije plein en je hebt hier ook de Sint-Petroniusbasiliek waarvan de trappen een rustplaats zijn voor de toeristen en ook een overzichtelijk uitzicht bieden op het plein. Verder heb je de Sint-Dominicusbasiliek, de Cattedrale Metropolitana di San Pietro die het bezoeken waard zijn.

Je treft veel zuilengalerijen aan in Bologna, maar liefst zo’n 35 kilometer die goed zijn voor duizenden bogen. Deze zuilengalerijen geven de binnenstad een prachtig gezicht en je kan er heerlijk wandelen ongeacht de weersomstandigheden. De Asinelli toren biedt een spectaculaire uitzicht over Bologna. Het is wel niet aan te raden voor diegenen die slecht ter been zijn want er is geen lift en je moet maar liefst 498 treden naar boven stappen. 

De shopliefhebbers kunnen zich hier naar hartenlust uitleven.
De belangrijkste winkelstraten zijn Via Oberdan, Via Rizzoli, Via Ugo Bassi, Via dell’ Indipendenza en een deel van Via Zamboni. Er is ook een overdekte passage voor de meer luxe merken nl. Galleria Cavour.
Voor de heerlijke streekproducten moet je dan weer in de Via Pescherie Vecchie zijn. 

Bologna heeft een warm zeeklimaat. In de zomermaanden ligt het kwik tussen 25 en 35 graden .
Dit is dan ook de ideale periode om naar Bologna af te reizen.