Apulië / Puglia

Goedkope vliegtickets en strandvakanties Puglia

Puglia is heel rustig en landelijk met veel olijf- en wijngaarden. De heldere wateren van de Adriatische en Ionische Zee omringen Puglia, mede doordat het de hak van de Italiaanse laars vormt. Je hebt zon, zee en strand en als bonus krijg je er ook nog eens indrukwekkende rotsen, kliffen en grotten bij. 

Puglia kent geen massatoerisme en het is daardoor dat de natuur in al zijn schoonheid bewaard is gebleven. De ongerepte prachtige zandstranden en kristalheldere water nodigen je uit om tot rust te komen en te genieten. 

Een wandeling naar het meest zuidelijke punt van Puglia, Santa Maria di Leuca,  is de moeite waard en zeker langs de wondermooie rotskust. 

Alberobello is een dorp dat je zeker moet gezien hebben . Met ongeveer 1500 trulli ( meervoud voor trullo: witgekalkte puntmutshuisjes) is het een must see. Deze worden de laatste jaren meer en meer gebruikt als charmehotelletjes. De Trullo Sovrano is de enige stenen iglo met 2 verdiepingen en zou je zeker eens moeten bezoeken. 

Niet te missen zijn; Polignano a Mare met middeleeuwse huizen dat  volledig gebouwd is op de kliffen, het stadje Martina Franca met als blikvanger de Bascilica di San Martino, Castel del Monte, het geschiedenis rijke centrum van Bari en Massafra en Gravina. En dat is nog niet alles! Steden, eilanden of dorpen rond Puglia die je zeker moet gezien hebben zijn; Lecce, Brindisi, Andria, Gargano, Torricella, Ostuni, Ceglie Messapica en Cisternino. 

Puglia staat bekend om zijn pasta, olijfolie en wijn. Behalve pastagerechten worden vleesliefhebbers hier zeker verwend want je hebt hier verschillende grillrestaurants. Fornello pronto is hier alom bekend en betekent dat je je vlees zelf kiest en het voor je gebakken wordt. 

Puglia heeft een mediterraan klimaat met milde winters en warme zomers.
In de zomer ligt de temperatuur rond de 30 graden. Je kunt Puglia het hele jaar door bezoeken met de aangename temperaturen, ook in de winter.