Ancona

Goedkope vliegtickets en vliegvakanties Ancona

In het noordoosten van Italië, aan de Adriatische zee ligt de kustplaats en havenstad Ancona. Het heeft de grootste haven van Italië met een prachtige historische triomfboog, Porta Pia, in barokstijl. 

Je vindt hier tal van musea, kerken en pleinen om te bezichtigen zoals de Duomo di San Ciriaco, de Piazza del Papa, Chiesa di Santa Maria della Piazza, Fontana delle Tredici Cannelle, Lazzaretto, Museo Archeologico Nazionale delle Marche, Museo Tattile Statile Omero, Monte Conero en Grotte di Frassasi zijn de meest bekende. Je komt hier zeker niets tekort als historie- of geschiedenis liefhebber.

Kom even tot rust in één van de vele terrasjes of bars. Je kan ook heerlijk eten in Ancona. Mossels en stokvis zijn de bekendste gerechten in de restaurants aan zee. Verder kan je hier genieten van traditionele recepten zoals bv. lintpasta met oestersaus. Je kan ook gezellig shoppen in één van de vele winkeltjes in het centrum van deze stad. Proef zeker eens van de heerlijke wijnen van Ancona zoals de Rosso Conero of de wijn uit Castelli di Jesi. 

Ancona heeft een heel aangenaam klimaat met temperaturen van zo’n 30 graden in de zomer en 15 graden in de winter.