Zakynthos

Goedkope vliegtickets en vliegvakanties Zakynthos

Zakynthos hoort bij de Ionische eilanden, die tussen Griekenland en Italië liggen.
Het is het zuidelijkste eiland van deze eilandengroep. Wat Zakynthos kenmerkt zijn de Caretta-Caretta zeeschildpadden, het beroemde scheepswrak en de blue caves.
De Blauwe grotten ofwel Blue caves zijn het toeristische trekpleister van Zakynthos. Als je de magie van de Blauwe grotten wilt ervaren, neem dan een duik in het diepblauwe water. Gedurende deze duik kleurt je huidskleur blauw of dat denk je toch. Het scheepswrak op Navagio Beach is een andere toeristische trekpleister.
Een prachtige baai met hoge rotsen errond, een witte kiezelstrand tegen het hemelsblauwe zee en het beroemde oude scheepswrak.
Velen zijn je voorgegaan om deze plek te fotograferen.
Zakynthos heeft talloze adembenemende stranden waar je volop kunt genieten. Het Xigkia zandstrand ligt in een baai en het water bevat er collageen. Tsilivi-Beach is eveneens een zandstrand met ondiep water. Bij Vassilikos heb je de populairste stranden liggen zoals Porto Zorro, Banana, Plake en St-Nicholas.
Hier vindt je alles wat je nodig hebt als toerist, zoals vele beachbars, verblijfsgelegenheden, restaurants en terrasjes. 
Op de baai van Laganas zie je meerdere zeeschildpadden nl. de caretta-caretta’s. Jaarlijks komen er tal van zeeschildpadden hier hun eieren leggen waardoor de baai een Nationaal Maritiem park is geworden.
Tussen mei en augustus kan je hier schilpadden spotten en we kunnen je zeggen dat het een fantastische ervaring is!
Zakynthos heeft een mediterraan klimaat met warme, droge zomers met temperaturen rond 30 graden.
In de winter is het hier eerder koel en nat.