Thessaloniki

Goedkope vliegtickets en vliegvakanties Thessaloniki

Thessaloniki is de hoofdstad van het Griekse district Macedonië en ligt in het noorden van Griekenland. Na Athene is Thessaloniki de drukst bewoonde en bezochte plaats van Griekenland. Doordat het een compacte stad is kun je heel veel te voet bezichtigen en ontdekken. 
Thessaloniki heeft talloze bezienswaardigheden dat een korte vakantie lang niet genoeg is om al het moois te ontdekken. Het symbool van Thessaloniki, De Witte Toren, en het Aristotelesplein liggen direct aan zee en zijn zeer populair. Je vindt hier ook meerdere terrasjes waar je kunt genieten van het uitzicht en een verfrissend drankje.
Je hebt historische gebouwen en monumenten genoeg zoals de triomfboog, de Rotonda, de kerk Agios Dimitrios, de kerk van Agia Sofia, de ruïnes van oude Romeinse badplaatsen, tal van musea, enz.
Mylos is een oude molen die omgebouwd is tot een populair centrum met meerdere clubs en restaurants. Een groot deel van het uitgaansleven speelt zich hier af.
De buurt Ladadika heeft ook vele restaurants en uitgaansgelegenheden en is een goed alternatief om te feesten. 
Je kunt een bezoekje aan Thessaloniki combineren met een bezoekje aan Chaldiki waar je volop kunt genieten van het strand. Chaldiki heeft een kustlijn van 500 km met schitterende stranden. Verblijfsplaatsen heb je hier genoeg in hotels of appartementen. 
Je kunt heerlijk eten in Thessaloniki zoals in heel Griekenland. De lokale bevolking begint de dag met een frappé (ijskoffie) en bougatsa. Dit is een broodje dat gemaakt is van filodeeg met een zoete vulling. Het is een specialiteit van Thessaloniki. 
Thessaloniki heeft een warm mediterraan klimaat met in de zomer temperaturen rond 30 graden.
De winters zijn er mild en nat.