Skiathos

Goedkope vliegtickets en vliegvakanties Skiathos

Skiathos is een schitterende groene eiland met prachtige zandstranden. Het ligt aan de Egeïsche Zee en behoort tot de Griekse Sporaden-Eilandengroep. Voor velen is het één van de meest geliefde Griekse eiland met afgelegen baaien. Zonnebaders zullen zich hier zeker en vast thuis voelen in dit prachtige paradijs.
Het bekendste en meest bezochte strand is dat van Koukounaries, dat ook een beschermd natuurgebied voor vogels is. Je hebt hier een groot aanbod aan watersportfaciliteiten en door het kristalheldere water is het hier ideaal om te snorkelen. Katsaros, Agia Paraskevi, Achladies en Kolios zijn ook ideaal om te genieten van zon, zee en strand. 
De compacte omvang van de stad is een voordeel om te voet alles te verkennen. Je kan o.a de kerken Trion Lerarchon en Panagia Limnia en het Papadiamantis-museum bezoeken. Skiathos heeft een levendige nachtleven voor diegenen die willen feesten en veel winkeltjes en boetiekjes voor de shopliefhebbers onder ons. Natuurliefhebbers genieten van het prachtige binnenland dat bezaaid is met olijfgaarden en moerasgebieden.
Wat je ook zoekt, je zult het zeker in Skiathos vinden, genieten maar!
Skiathos heeft een mediterraan klimaat met warme en droge zomermaanden met temperaturen rond 30 graden.
De winter is hier eerder koel en nat met temperaturen rond 10 graden.