Paros

Goedkope vliegtickets en vliegvakanties Paros

Paros is het op twee na grootste Cycladen-eiland in de Egeïsche Zee. Omwille van de centrale ligging is Paros ideaal als beginpunt om te eilandhoppen. Dit eiland heeft schitterende zandstranden en baaien waar het heerlijk vertoeven is. Het marmer en de wijnen van Paros zijn alom gekend. 
Parikia is de hoofdstad van Paros en ligt aan een grote baai. Deze heeft de belangrijkste haven van het eiland, waar dagelijks ferry’s aankomen vol met toeristen.
Zoals we het in Griekenland gewoon zijn heeft Parikia ook witte huisjes, smalle straatjes, schilderachtige en spectaculaire uitzichten. Je vindt hier o.a het monument Panagea Ekatontapyliani, het Frankische kasteel en het Byzantijnse Katapolianí-kerk. Het nachtleven en de vele restaurantjes trekken veel vakantiegangers aan.
Het meest pittoreske havenplaatsje van Griekenland is Naoussa. Deze vissersdorpje is een trekpleister voor toeristen en je komt er zeker niets tekort qua relaxen, ontspanning, shoppen, een dagje strand enz.
Er zijn genoeg musea, historische kerken, watermolens en overblijfselen van een Venetiaans kasteel. 
Een klein eilandje genaamd Antiparos is een must see als je in Paros bent. Het is een rustig eilandje met maar één dorp en prachtige stranden.
Je kunt Antiparos alleen met de boot bereiken vanuit Paros. 
Zoals de meeste eilanden bij Griekenland heeft Paros een warm mediterraan klimaat met warme zomers met temperaturen rond 30 graden.
De winters zijn koel en nat.