Lesbos

Goedkope vliegtickets en vliegvakanties Lesbos

Dicht langs de kust van Turkije ligt Lesbos, het op 3 na grootste eiland van Griekenland. Het heuvelachtige reliëf en de pijn- en olijfbomen zorgen voor een schitterend uitzicht. Mytilini is de hoofdstad van Lesbos dat op een heuvel ligt. Het is een bruisende en gezellige stad met vele terrasjes waar je heerlijk kunt genieten.
Wat je zeker moet gezien hebben tijdens je reis naar Lesbos is het “Versteende Woud”.
De bomen zijn door een vulkaanuitbarsting met lava bedekt en versteend.
Het woud ligt tussen Antissa en Sigri in. Je kunt nog tal van bezienswaardigheden zien in Lesbos zoals het herenhuis Vareltzidaina, het Museum of Industrial Olive Oil Production, de kloosters Taxiarchis monastery en Moni Limonis.
Het pittoresk dorpje Skala Sikamineas, de badplaats Skala Eressos en het oude centrum Molyvos zijn stuk voor stuk de moeite waard. Het dorp Petra staat bekend om haar schitterende zandstrand en niet veel verderop vindt je het dorpje Agia Paraskevi waar je tal van ruïnes kunt zien.
Nog enkele dorpjes waar je prachtige stranden vindt zijn Plomari, Polichnitos en Vatera. 
Je kunt heerlijk eten in Griekenland en in Lesbos is dat ook niet anders. In Lesbos heb je tal van restaurants waar je lekker kunt eten. De Grieken gaan graag in groep eten omdat dat veel gezelliger is en je heel gevarieerd gerechten  kunt nemen wat je dan deelt met je gezelschap.  Als je van alles wilt proeven, is dit wel een goed idee!
Lesbos heeft een warm mediterraan klimaat met temperaturen die gemakkelijk kunnen oplopen tot 40 graden.
De zeewind zorgt wel voor enige verkoeling.
De winters zijn er nat en koel met temperaturen rond 12 graden.