Kreta

Goedkope vliegtickets en vliegvakanties Kreta

Het grootste en populairste vakantie-eiland van Griekenland is ongetwijfeld Kreta! Het ligt in de Middellandse zee en heeft Heraklion als hoofdstad. Kreta bestaat uit vier departementen nl. Chania, Rethymnon, Heraklion en Lassithi en vier bergketens Lefka Ori, Ida, Dikti en het Asterousia gebergte. 
De mooiste stranden zijn op Kreta te vinden zoals Balos, Vai en Elafonisi. Prachtige zandstranden, een flinke dosis zon en de verkoelende zee geven je de mogelijkheid om hier heerlijk te genieten en tot rust te komen. Valleien vol met olijfbomen en een waaier aan fauna en flora zorgen er voor dat de natuurliefhebber niets tekort komt.
Er zijn wel vijftig kloven in Kreta maar de populairste zijn de Samariakloof en de Imbroskloof. 
Bezoek de opgravingen in Knossós, het Venetiaans fort in Spinalonga, het Archeologisch museum van Heraklion, de grot van Zeus op het Lassithi Hoogvlakte, het Starbeach Waterpark in Chersonissos en het Arkádi-klooster.
Dit zijn er nog maar een paar van de vele bezienswaardigheden die Kreta je te bieden heeft. Aarzel niet langer en ga zelf naar Kreta om al dit moois te ontdekken!
Kreta heeft een groot aanbod aan winkelketens, kleine winkels en markten waar je naar hartenlust kunt shoppen.
Souvenirs, kleding, lederen accessoires, tassen, schoenen, lekkernijen en noem maar op. Shoppen maar!
Je hebt genoeg restaurants en tavernes in Kreta om heerlijk te eten.
Lamsvlees en geitenvlees zijn heel populair, en natuurlijk visgerechten. Verder heb je de mezzes, een soort tapas, waar je verschillende smaken voorgeschoteld krijgt.
Neem daarbij ook nog een drankje zoals de raki, tsipouro of retsina, je zult het je niet beklagen. 
Kreta heeft een warm mediterraan klimaat met warme en droge zomers.
De temperaturen klimmen gemakkelijk richting 40 graden in het binnenland, en een 30 graden aan de kust. De winters zijn hier aan de zachte kant, maar er valt wel veel neerslag.