Kos

Goedkope vliegtickets en vliegvakanties Kos

In het zuidoosten van de Egeïsche Zee ligt de populaire eiland Kos welke de derde grootste eiland van de Dodecanese is. Het is een prachtige groene eiland met zalige zandstranden en weinig bergen. Kos wordt ook wel het fietseiland genoemd omdat er mooie fietspaden zijn aangelegd en je het eiland gemakkelijk met de fiets kunt verkennen. 
De hoofdstad Kos stad ligt in het noordoosten van het eiland. Deze stad heeft je veel te bieden qua historiek, gebouwen, zowel moderne als traditionele winkeltjes, monumenten en een mooie haven. Het eiland is versierd met palmbomen en bloemen aan weerszijden van de weg.
Aan de zuidoostkust vindt je de berg Dikeos dat dennenbossen heeft aan de zuidelijke kant. Hier ligt het dorpje Zia, dat één van de mooiste dorpen van Kos is.
Kos heeft meerdere stranden waar je kunt genieten, tot rust komen of feesten.
Je hebt Paradise Beach, Marmari Beach, Tarzan Beach, Pserimos, Enbros Thermae, Miaouli Beach, Averof Beach, Harem Beach, Woodstock, Osteria Beach, Tomato Beach, Lambi Beach, en nog vele andere. Informeer je goed over wat er doen valt en op welke strand, dat je zeker niet voor verrassingen komt te staan. 
Het nachtleven in Kos is heel populair en in de zomermaanden krioelt het er letterlijk van de jongeren.
Het uitgaansleven is voornamelijk rondom de haven in de Grote Barstreet.
Hier vindt je meerdere clubs, bars, kroegen en cafés met allemaal een andere muziekkeuze, zodat je geen problemen zult hebben om je stijl te vinden. 
Je zult geen bekende ketens vinden in Kos, maar kleine winkeltjes en Griekse kledingzaken zullen je zeker bekoren.
Enkele shopstraatjes zijn o.a El Venizelou Street, Kanari Street, Apellou lfestou Street.
Kos heeft een warm mediterraan klimaat dat hete en droge zomers heeft.
De temperaturen kunnen gemakkelijk boven de 30 graden klimmen. De winter is hier koel en nat met een gemiddelde temperatuur van 15 graden.