Kefalonia

Goedkope vliegtickets en vliegvakanties Kefalonia

Het grootse eiland van de Ionische Archipel is Kefalonia. Het is een prachtige eiland met de mooiste stranden zoals Myrtos, Petani en Antisamos.
Argostoli is de moderne hoofdstad van Kefalonia dat aan een baai ligt. Hier heb je verschillende bezienswaardigheden zoals het archeologisch museum, de stedelijke bibliotheek Korgialenios, resten van de antieke stad Krani, de Napier vuurtoren en talloze andere schoonheden. 
Je hebt prachtige plekken op Kefalonia waar je volop kan gaan ontdekken en genieten.
De Drogorati druipsteengrotten, Melissani een ondergronds meer, Assos en Fiskardo zijn badplaatsen met schitterende zandstrandjes, Ainos de hoogste berg van het Ionische gebied, Agios Andreas is een prachtige klooster, Antisamos is een schitterende strand omgeven door natuur.
Dit zijn er nog maar enkele van de vele plaatsen en bezienswaardigheden. 
Vis, wild, lams-en geitenvlees zijn erg in trek in Kefalonia. Je kunt er ook verschillende soorten pita’s eten met telkens andere ingrediënten zoals inktvis, artisjok, kaas, groente… Grieken zijn gek op zoetigheden zoals Mantoles, Baboule, Amygdalota en de thymhoning en dennenhoning zijn zeer lekker.
De wijnen en de traditionele likeur Rasoli zijn ook erg populair in Kefalonia. Gastronomie ten top in Kefalonia!
Door zijn ligging in de Ionische zee heeft Kefalonia een warm mediterraan klimaat.
De zomermaanden zijn erg warm met temperaturen rond 35 graden en in de winter is het eerder mild maar wel met veel neerslag.