Corfu

Goedkope vliegvakanties en strandvakanties Corfu
Corfu ligt in het noorden van de Ionische zee en ligt vlak voor de kust van het Griekse vasteland. Een zeestraat van ongeveer 2 km scheidt Corfu van Albanië.
Het eiland heeft geen gebrek aan groen door de vele bossen die tot aan de zee reiken. 
Corfu heeft prachtige gele zandstranden en kiezelstranden waar je heerlijk kunt vertoeven.
Het zijn er te veel om ze allemaal op te noemen, maar hier heb je enkele waar je zeker volop kunt genieten.
De stranden Barbati, Benitses, Glyfada, Korisia, Messonghi, Roda, Sidari en Ypsos.
Je kunt genieten van talloze watersportactiviteiten zoals zwemmen, duiken, zeilen en windsurfen en andere activiteiten zoals golfen, tennissen, paardrijden en cricket.
Cultuurliefhebbers zullen niet weten waar te beginnen met de talloze bezienswaardigheden. Historische kerken, monumenten, paleizen en gebouwen zijn er in overvloed.
De Romeinse villa, de archeologische opgravingen van Keramikos, de Romeinse baden, het Achilleion-paleis, de kerk van Agios Spyridon, het oude en het nieuwe fort in Corfu en noem maar op. 
Je hebt restaurants genoeg in Corfu om uitbundig te eten. De lokale keuken heeft een groot aanbod aan vers fruit, groente en visgerechten.
Enkele populaire gerechten zijn Pastitsada, Sofrito en Bourdeto. Kumquat is de lokale drank, die je ook enkel in Corfu zal vinden. 
De bars, disco’s en clubs vindt je in Corfu stad, Sidari, Kavos en Ypsos.
Dit zijn populaire bestemmingen voor jongeren waar ze uitbundig kunnen genieten van het uitgaansleven. 
Corfu heeft een aangenaam mediterraan klimaat met warme, soms hete zomers. De temperaturen klimmen gemakkelijk tegen 30 graden.
De winters zijn mild met temperaturen van rond 15 graden.