Duikvakanties

Gefascineerd door de wondere onderwaterwereld? Altijd al eens een kijkje willen nemen onder de zeespiegel? Benieuwd of een zeekomkommer er hetzelfde uitziet als een gewone komkommer? Dan zijn duikvakanties iets voor jou! Nog nooit gedoken? Geen probleem! Je kan op tal van locaties en hotels probleemloos een duikers brevet behalen, zo kan je veilig kopje onder gaan.

Wij selecteerden voor jou onze topbestemmingen voor duikvakanties:

De Rode Zee: Deze afro Aziatische binnenzee ontleent zijn naam aan de rode rotsen die triomfantelijk uit de Golf van Akaba uit de diepte rijzen. Dit 360 km brede waterbekken, vormt een natuurlijke barrière tussen Afrika en het Arabische schiereiland en is door zijn subtropische wateren rijk aan prachtige koraalriffen en zeedieren. Populaire badplaatsen en duikgebieden strekken zich uit van Sharm-el-Sheikh in Egypte tot Eilat in Israël en delen van het Arabische schiereiland. Unieke anemoonvissen die nergens anders ter wereld te vinden zijn, bewonen de riffen en zijn een streling voor het oog van iedere duiker.

De Malediven: Een verbrokkeling van meer dan 1000 koraaleilanden verspreid in de Indische oceaan, vormen samen de Republiek der Malediven. Door de aanwezigheid van zoveel water en fel zonlicht dat moeiteloos tot een grote diepte onder het oppervlak schijnt, zijn de Malediven een duikersparadijs. Het hoogste landpunt bevind zich slechts 2,4 meter boven de zeespiegel en maakt dat je verblijf in positieve zin volledig in het water zal vallen.

De Caraïben: Neen, geen door piraten geteisterde zeeën! Wel een vakantiedroom voor duikers. Het Caraïbische kustgebied is een eilandengroep gelegen in de oceaan bij centraal Amerika. De parelwitte stranden en azuurblauwe zeeën trekken jaarlijks toeristen van over de hele wereld aan. Het warme water biedt duikfanaten prachtige onderzeese fauna en flora en zorgt voor een onvergetelijke duikervaring.

Bali: Dit Indonesisch eiland werd miljoenen jaren geleden gevormd door hevige platentektoniek en vulkanische uitbarstingen. Moeder natuur heeft het eiland grotendeels voor zichzelf opgeëist, dit maakt dat de fauna van Bali zowel op het land, als in de zee, de kans heeft gekregen, om diverse vormen aan te nemen. Wie even genoeg heeft van het duiken, surfen en de langgerekte stranden, kan steeds zijn toevlucht vinden in het binnenland, met sierlijke rijstvelden en tropische bergwouden.

Ko Thao Thailand:Een Thais eiland bij uitstek gemaakt voor duikers. Letterlijk vertaald “schildpad eiland” is de thuisbasis van verscheidene bedreigde schildpad soorten die nergens anders te vinden zijn. De rotsachtige kust voorziet in ideale schuilplaatsen voor vissen, krabben en andere zeedieren. Aan de avontuurlijke duiker de uitdaging om ze allemaal te vinden!

Bestel nu je vliegtickets, plan je vliegvakantie en verblijf in prachtige hotels in de meest exotische en duikvriendelijke streken van de wereld.